Κόστος κατασκευής ιστοσελίδας: Πόσο κοστίζει μια ιστοσελίδα το 2021;

Είτε θέλετε να ξεκινήσετε ή να ανανεώσετε τον ιστότοπο της εταιρείας σας, πιθανότατα αναρωτιέστε αυτήν την πολύ συνηθισμένη ερώτηση – Ποιό είναι το κόστος κατασκευής ιστοσελίδας το 2021; Με τις τιμές επαγγελματικής κατασκευής ιστοσελίδων να κυμαίνονται από 150 € έως και περισσότερες από 100.000 €, υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που επηρεάζουν το κόστος του σχεδιασμού ιστοσελίδων. Είστε έτοιμοι να μάθετε τι πρέπει να πληρώσετε για την κατασκευή ιστοσελίδων το 2021;

Θέλετε website ή eshop γρήγορα και οικονομικά ;

Κόστος κατασκευής ιστοσελίδας

Τιμές βάση απαιτήσεων κατασκευής

Το κόστος κατασκευής ιστοσελίδας διαμορφώνεται κάθε φορά ανάλογα με τις κατασκευαστικές απαιτήσεις της ίδιας της ιστοσελίδας. Οι τιμές για την κατασκευή ιστοσελίδας μπορεί να διαφέρουν σημαντικά ανάλογα το είδος (website, eshop) και το μέγεθος της ιστοσελίδας. Σε κάθε περίπτωση όμως για τον ορισμό της τελικής τιμής κατασκευής μιας λειτουργικής και προσβάσιμης ιστοσελίδας πρέπει να συνυπολογίζονται διάφορα έξοδα που αφορούν τον σχεδιασμό, κατασκευή, λειτουργία, συντήρηση και διαχείριση της

Τι καθορίζει το κόστος κατασκευής ιστοσελίδας το 2021;

Με τόσο ευρύ φάσμα τιμών για την κατασκευή ιστοσελίδων – 150 € έως περισσότερα από 100.000 € – είναι φυσικό να αναρωτιέστε τι καθορίζει το κόστος κατασκευής ιστοσελίδας το 2021. Με την κατανόηση των αριθμών πίσω από το σχεδιασμό ιστοσελίδων, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν ακριβή προϋπολογισμό για την εταιρεία και τον ιστότοπό σας.

Πάγια λειτουργικά έξοδα ιστοσελίδων

Ιστοσελίδα μπορεί να κατασκευαστεί χρησιμοποιώντας ένα δωρεάν CMS ή με custom development. Η χρήση κάποιου δωρεάν CMS όπως πχ. το WordPress είναι η οικονομική λύση, ενώ το custom development ιστοσελίδας κοστίζει πολύ περισσότερο. Τα παγια έξοδα όμως, άσχετα από τον τρόπο κατασκευής μιας λειτουργικής και προσβάσιμης ιστοσελίδας, παραμένουν τα ίδια:

Οι τιμές για τα πάγια λειτουργικά έξοδα της ιστοσελίδας θα διαμορφωθούν από:

 1. Domain name + SSL
  Αν και οι τιμές στα ονόματα χώρου είναι προκαθορισμένες και μπορείτε να βρείτε domain name με 2 €, ωστόσο υπάρχουν domain names που η τιμή αγοράς τους ανέρχεται σε αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και μπορεί ακόμα να ξεπερνάει τις 500.000 €. Αυτό συμβαίνει όταν το domain περιέχει ή είναι αυτούσιο κάποιο μεγάλο brand name ή λέξη κλειδί. Τα domain names έχουν ημερομηνία λήξης και πρέπει να ανανεώνονται.
 2. SSL Πιστοποιητικό
  SSL πιστοποιητικό ασφάλειας θα βρείτε από 0 €, πχ. το Let’s Encrypt έως 300 +€. Οι τιμές διαμορφώνονται ανάλογα με τις ανάγκες της ιστοσελίδας -πχ. αν θέλουμε το πιστοποιητικό να λειτουργεί στα sub domains. Τα πιστοποιητικά ανανεώνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα.
 3. Web Hosting
  Καθώς το hosting της ιστοσελίδας αναλαμβάνει τον νευραλγικό ρόλο της σωστής και χωρίς προβλήματα λειτουργίας και προσβασιμότητας του website και e-shop η τιμές της υπηρεσίας μπορεί να κυμανθούν από 2-3 € /μήνα έως και περισσότερα από 2.000 – 3000 €/μήνα.
 4. Διαχείριση περιεχομένου
  Οι εργασίες που πραγματοποιούνται και περιλαμβάνουν από τη συγγραφή μέχρι την προώθηση του περιεχομένου, των υπηρεσιών ή των προϊόντων είναι αρκετά περίπλοκες και ικανές να εκτινάξουν τις τιμές κατασκευής ιστοσελίδας αλλά και την κίνηση της στα ύψη.
 5. Συντήρηση
  Καθώς το internet είναι εύθραυστο, το website και το estore χρειάζονται διαρκή συντήρηση. Οι τιμές ξεκινούν από 30 €/μήνα και μπορεί να ξεπεράσουν τα 1.000 €/μήνα.

Έξοδα σχεδιασμού ιστοσελίδας

Κάθε επαγγελματικά κατασκευασμένη ιστοσελίδα σχεδιάζεται πριν την κατασκευή της για να ταιριάζει ακριβώς στην επιχείρηση και τους στόχους της. Οι τιμές κατασκευής θα εξαρτηθούν από το μέγεθος και τις απαιτήσεις της επιχείρησης.

Έξοδα κατασκευής ιστοσελίδας

CMS σαν το WordPress δεν κοστίζουν ούτε ένα ευρώ ενώ διαθέτουν σε πολύ χαμηλές τιμές premium templates και plugins. Τα CMS όμως δεν μπορούν να καλύψουν σε πολλές περιπτώσεις τις ανάγκες πολύ μεγάλων επιχειρήσεων. Έτσι, ενώ οι τιμές για κατασκευή ιστοσελίδας με WordPress μπορεί να είναι πολύ μικρές, η κατασκευή μιας προσαρμοσμένης ιστοσελίδας μπορεί να κοστίσει περισσότερα από 100.000 €.

Υπολογίστε το κόστος κατασκευής ιστοσελίδας

Κατανοήστε τους παράγοντες που καθορίζουν την τιμή κατασκευής της ιστοσελίδας σας χρησιμοποιώντας το εύχρηστο εργαλείο υπολογισμού τιμής κατασκευής ιστοσελίδων και eshop ή ζητήστε μας προσφορά.

Αρκετές σελίδες μας παρουσιάζουν προβλήματα εμφάνισης... Εργαζόμαστε για την γρήγορη απακατάστασή τους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αρκετές σελίδες μας παρουσιάζουν προβλήματα εμφάνισης. Εργαζόμαστε για την γρήγορη επαναφορά τους.

Γραφτείτε  στο newsletter για να μαθαίνετε άμεσα τα νέα και τις προσφορές μας.

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ CLUB

όχι, ευχαριστώ!

WELCOME,

Enjoy luxury, exclusivity and discretion

NOW TREAT YOURSELF!

Get 25% Off & Free Shipping On Your First Order. Enter Code WELL25SPE

Scroll to Top