Τι είναι η εταιρεία SEO; Μια βαθύτερη ματιά σε αυτό που κάνουν

Τι είναι η εταιρεία SEO; Μια βαθύτερη ματιά σε αυτό που κάνουν
FrontPage » Community » SEO » Τι είναι η εταιρεία SEO; Μια βαθύτερη ματιά σε αυτό που κάνουν

Είστε περήφανοι για τον ιστότοπό σας που βγήκε πρόσφατα online και έχει πραγματικά εξαιρετική εμφάνιση. Αλλά μερικές εβδομάδες ή μήνες αργότερα οι περισσότερες επιχειρήσεις αναρωτιούνται το ίδιο: Που είναι η κίνηση;

Η κατασκευή ιστοσελίδας είναι μόνο ένα βήμα στο μακρύ ταξίδι προς την επιτυχία της online παρουσίας σας αλλά και διατήρησης της επιτυχίας αυτής. Η συνεργασία με μια καλή εταιρεία βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης (SEO) μπορεί να βοηθήσει την επιχείρησή σας να συνεχίσει να αναπτύσσεται στο internet και να κερδίζει περισσότερα έσοδα.

Αλλά τι είναι μια εταιρεία SEO; Τι κάνουν οι ειδικοί SEO; Πώς μπορείτε να βρείτε τη σωστή;

Τι κάνει μια εταιρεία SEO;

Κάθε εταιρεία SEO είναι μοναδική, αλλά όλες οι εταιρείες βελτιστοποίησης SEO σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν τον ίδιο στόχο: να βοηθήσουν στην ανάπτυξη της επιχείρησής σας. Η δουλειά μιας εταιρείας SEO είναι να συνεργαστεί μαζί σας για να οδηγήσει δυνητικούς πελάτες, τηλεφωνικές κλήσεις, επισκέψεις στο κατάστημα, πωλήσεις και άλλα, όλα μέσω αναζητήσεων στις μηχανές αναζήτησης.

Ακριβώς όπως προσλαμβάνετε έναν λογιστή για να βελτιώσετε και να διατηρήσετε σε καλή κατάσταση τα βιβλία σας ή μια εταιρεία καθαρισμού για να τακτοποιήσετε το γραφείο σας κάθε εβδομάδα, η συνεργασία με μια εταιρεία SEO σημαίνει ότι συνεργάζεστε με μια εταιρεία της οποίας στόχος είναι να βελτιώσετε την προβολή σας στις μηχανές αναζήτησης.

Ο ορισμός της εταιρείας SEO

Εν ολίγοις, ο ορισμός μιας εταιρείας SEO είναι πως πρόκειται για μια εταιρεία που συνεργάζεται με επιχειρήσεις όπως η δική σας, με σκοπό της να ενισχύσει την προβολή σας στις μηχανές αναζήτησης. Η αυξημένη εμφάνιση στις μηχανές αναζήτησης σημαίνει περισσότερη επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας και – τελικά περισσότερους δυνητικούς πελάτες, τηλεφωνικές κλήσεις, επισκέψεις στο φυσικό κατάστημα και πωλήσεις.

Ποια τα οφέλη από τη συνεργασία με μια εταιρεία SEO

Εάν σκέφτεστε να συνεργαστείτε με μια εταιρεία SEO, έχετε ήδη σκεφτεί τα προφανή οφέλη: κατάλληλη επισκεψιμότητα, δυνητικούς πελάτες και έσοδα. Ενώ αυτά είναι τα βασικά, γενικά οφέλη, υπάρχουν πολλά άλλα απτά οφέλη από τη συνεργασία με μια εταιρεία SEO.

Σαν εταιρεία SEO η FrontPage είναι νέα στο χώρο, όμως έχουμε εργαστεί σε καμπάνιες SEO για δεκάδες διαφορετικούς επιχειρηματικούς κλάδους τις τελευταίες δεκαετίες και έχουμε αποδώσει απροσδόκητα οφέλη για τους πελάτες μας. Είμαστε σίγουροι για τα αποτελέσματα που μπορούμε να φέρουμε για την επιχείρησή σας, γι αυτό μπορούμε να πληρωνόμαστε από τους πελάτες μας μετά την επίτευξη των στόχων τους.

Οφέλη από τη συνεργασία με μια εταιρεία seo

Τι υπηρεσίες πρέπει να παρέχει μια εταιρεία SEO;

Η παράθεση των εργασιών που πραγματοποιεί μια εταιρεία SEO δεν είναι αρκετά εύκολη.

Κάθε εταιρεία (είτε πρόκειται για εταιρεία τοπικού SEO είτε για εταιρεία SEO ηλεκτρονικού εμπορίου) λειτουργεί διαφορετικά, και κάθε καμπάνια είναι επίσης μοναδική, οπότε υπάρχουν πολλές μεταβλητές στο παιχνίδι.

Ωστόσο, πολλές από τις τακτικές που εφαρμόζονται για επιχειρήσεις και καμπάνιες είναι παρόμοιες, οπότε έχουμε συγκεντρώσει μια λίστα που περιγράφει τι κάνει μια εταιρεία SEO και τις βασικές ερωτήσεις που πρέπει να τεθούν εκ μέρους σας:

  1. Ερευνά και αναλύει τον ιστότοπό σας και την αγορά-στόχο
    • Πόσο καλή είναι η απόδοση του ιστότοπού σας αυτήν τη στιγμή;
    • Τι λειτουργεί καλά για τους ανταγωνιστές του κλάδου σας;
    • Ποιες φράσεις-κλειδιά στοχεύετε στο κοινό;
    • Ποια είναι τα λογικά αποτελέσματα που πρέπει να περιμένετε δεδομένου του προϋπολογισμού SEO σας;
  2. Κάνει αλλαγές SEO στη σελίδα (on-page)
    • Βελτιστοποιούνται οι τίτλοι σελίδων και οι μετα-περιγραφές;
    • Είναι το περιεχόμενο του ιστότοπού σας σαφές, περιεκτικό και φιλικό προς το SEO;
    • Μιλάτε για τις υπηρεσίες σας και τις προστιθέμενες αξίες τους χρησιμοποιώντας τη σωστή γλώσσα;
    • Βελτιστοποιούνται οι σελίδες για τις κατάλληλες λέξεις-κλειδιά και θέματα;
  3. Πραγματοποιεί αλλαγές SEO εκτός σελίδας (off-page)
    • Ο ιστότοπός σας κερδίζει συνδέσμους και αναφορές στον Ιστό;
    • Λειτουργεί σωστά η διαμόρφωση του διακομιστή σας;
    • Πόσο γρήγορη είναι η ιστοσελίδα σας;
    • Είναι ο ιστότοπός σας ασφαλής και παρέχει ένα καλό UX;
  4. Παρέχει σαφή επικοινωνία και τακτικές ενημερώσεις
    • Πόσο συχνά θα λαμβάνετε αναφορές SEO;
    • Τι περιλαμβάνεται στις αναφορές SEO;
    • Ποιοι είναι οι συμφωνημένοι στόχοι της καμπάνιας σας;
    • Συμβαδίζει η εταιρεία SEO σας με τις επιχειρηματικές σας αλλαγές;
  5. Δημιουργία περιεχομένου ή απευθείας συνεργασία με κάποιον που είναι ειδικός
    • Ποιες είναι οι υπάρχουσες ευκαιρίες περιεχομένου για τον ιστότοπό σας;
    • Τι είδους περιεχόμενο λειτουργεί καλύτερα για την αγορά-στόχο σας;
    • Πώς μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι το περιεχόμενο είναι φιλικό προς το SEO;
    • Το περιεχόμενο του ιστότοπου περιέχει ισχυρές παροτρύνσεις για δράση;
  6. Διεξαγωγή πειραμάτων και δοκιμών
    • Πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε τα δεδομένα για να λάβουμε αποφάσεις;
    • Ποιες περιοχές του ιστότοπου μπορούμε να δοκιμάσουμε με A / B test;
    • Ποιες φράσεις-κλειδιά οδηγούν τους επισκέπτες σε ενέργειες;
    • Ποιοι είναι οι νέοι / επερχόμενοι τομείς ευκαιριών;

Αυτά τα έξι σημεία παρέχουν μια επισκόπηση των βασικών εργασιών μια εταιρείας SEO και ορισμένων ερωτήσεων που πρέπει να συζητάτε τακτικά με τον συνεργάτη SEO σας.

Αν και τα παραπάνω έξι βασικά σημεία μας είναι χρήσιμα, καμία καμπάνια δεν μπορεί να ενσωματωθεί σε μια απλή λίστα – και οι επιτυχημένες καμπάνιες SEO απαιτούν συνεχή βελτιστοποίηση για να επιτύχουν τα καλύτερα αποτελέσματα.

Μπορείτε πάντα να δεχτείτε περισσότερες επισκέψεις και να αυξήσετε το δυναμικό μετατροπής της υπάρχουσας επισκεψιμότητας του ιστότοπου σας.

Μια καλή εταιρεία SEO επιβλέπει διαρκώς τη διαδικασία βελτιστοποίησης και έτσι μπορεί με συνεχείς δοκιμές και προσαρμογές στη στρατηγική της καμπάνιας να βελτιώσει ακόμα περισσότερο τον ιστότοπό σας.

Η εμπειρία μας δείχνει ότι, κατά μέσο όρο, οι περισσότερες εταιρείες επανασχεδιάζουν τους ιστότοπούς τους κάθε τρία έως τέσσερα χρόνια, επομένως δείτε τις σελίδες στον ιστότοπό σας ως ζωντανό έγγραφο.

Τα μοτίβα αναζήτησης στον κλάδο σας αλλάζουν συνεχώς και η καμπάνια SEO σας πρέπει να παραμείνει όσο πιο ευέλικτη γίνεται. Φροντίστε να βρείτε μια εταιρεία SEO που μπορεί να κινηθεί τόσο γρήγορα όσο η επιχείρησή σας.

Πώς λειτουργεί μια εταιρεία SEO;

Κάθε εταιρεία SEO είναι μοναδική, αλλά όλες οι αξιόλογες εταιρείες έχουν παρόμοιο στόχο: να βοηθήσουν στην ανάπτυξη της επιχείρησής σας. Εν κατακλείδι, δουλειά μιας εταιρείας SEO είναι να συνεργαστεί μαζί σας για να οδηγήσει μέσω της αναζήτησης, δυνητικούς πελάτες, τηλεφωνικές κλήσεις, επισκέψεις στο κατάστημα, πωλήσεις και άλλα.

Ακριβώς όπως προσλαμβάνετε έναν λογιστή για να βελτιώσετε τα βιβλία σας ή θα προσλάβετε μια εταιρεία καθαρισμού για να τακτοποιήσετε το γραφείο κάθε εβδομάδα, η συνεργασία με μια εταιρεία SEO σημαίνει ότι συνεργάζεστε με μια εταιρεία της οποίας στόχος είναι να βελτιώσετε την προβολή σας στις μηχανές αναζήτησης.

Ας υποθέσουμε ότι είστε ιδιοκτήτης επιχείρησης πώλησης χρωμάτων και ελαιοχρωματισμών στο Γαλάτσι. Είστε ειδικός στα χρώματα. Περνάτε τη μέρα σας μιλώντας για αποχρώσεις, φινιρίσματα, βερνίκια και πολλά άλλα.

Θέλετε να κερδίσετε περισσότερους δυνητικούς πελάτες για την επιχείρησή σας και ακούτε από τους πελάτες σας ότι βρίσκουν συνεργεία ελαιοχρωματισμού μέσω μηχανών αναζήτησης όπως η Google.

Το να αφιερώσετε χρόνο για να μάθετε, να εφαρμόσετε και να προσαρμόσετε μια καμπάνια SEO δεν είναι επιλογή για εσάς. Έτσι, θα βρείτε μια αξιόπιστη και αξιόπιστη εταιρεία SEO που θα σας βοηθήσει να διαχειριστείτε την παρουσία σας στο διαδίκτυο στις μηχανές αναζήτησης.

Λίγους μήνες αργότερα, ο ιστότοπός σας αρχίζει να εμφανίζεται στην κορυφή των αποτελεσμάτων της Google για αναζητήσεις όπως «χρώματα στο Γαλάτσι» και «εξωτερικοί ελαιοχρωματισμοί στο Γαλάτσι» κ.α. Έχει ξεκινήσει μια όμορφη συνεργασία! Η δουλειά σας έχει αυξηθεί και είστε πιο απασχολημένοι από ποτέ χάρη στους δυνητικούς πελάτες που προέρχονται από τις μηχανές αναζήτησης.

Η συνεργασία με μια ποιοτική εταιρεία SEO σας δίνει την δυνατότητα να αποκτήσετε περισσότερους πελάτες από οργανικές αναζητήσεις. Ένα ωραίο πλεονέκτημα της συνεργασίας με μια εταιρεία SEO είναι ότι η επισκεψιμότητα που προέρχεται από οργανική (απλήρωτη) αναζήτηση στο Google τείνει να παράγει πολύ υψηλής ποιότητας δυνητικούς πελάτες.

Η ομορφιά του SEO είναι ότι οι προσπάθειές σας στο μάρκετινγκ επιτρέπουν στους ενδιαφερόμενους πελάτες να σας βρουν στο διαδίκτυο. Τα περισσότερα κανάλια μάρκετινγκ απαιτούν από τις επιχειρήσεις να γνωστοποιούν το μήνυμά τους σε χιλιάδες πελάτες, με την ελπίδα ότι ένα μικρό ποσοστό από αυτούς θα ανταποκριθεί.

Η προώθηση SEO λειτουργεί προς την αντίθετη κατεύθυνση: Η βελτιστοποίηση SEO φροντίζει να σας βρίσκουν μέσω των αναζητήσεων υποψήφιοι πελάτες που αναζητούν ακριβώς αυτό που κάνετε και τελικά η ολική σας παρουσία στο internet θα τους πείσει να σας επιλέξουν για να κάνουν τη δουλειά τους.

3 συμβουλές για την εύρεση της καλύτερης εταιρείας SEO

Τώρα που εξοικιωθήκατε με το τι κάνει μια εταιρεία SEO, πώς θα πραγματοποιήσετε έρευνα αγοράς για την επιλογή της καλύτερης εταιρείας SEO;

Μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε μερικές από τις παραπάνω ερωτήσεις στις πρώτες συζητήσεις σας με πιθανούς συνεργάτες.

Μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να ελέγξετε τις εταιρείες SEO εάν γνωρίζετε πολύ λίγα για το τι κάνουν. Ακόμη και η μικρή γνώση για το τι κάνει μια εταιρεία SEO μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε τις σωστές ερωτήσεις και να σας δώσει μια ιδέα για το τι να ψάξετε.

Μερικές άλλες βασικές συμβουλές καθώς ερευνάτε εταιρείες:

  • Αναζητήστε εταιρείες με ισχυρό ιστορικό: Οι εταιρείες με πολλές κριτικές πελατών, μελέτες περιπτώσεων και επαληθευμένες κριτικές σε ιστότοπους τρίτων σας δίνουν μια εικόνα για το πόσο ευχαριστημένοι είναι οι πελάτες τους.
  • Αναζητήστε εταιρείες με εμπειρία στον κλάδο σας: Έχουν συνεργαστεί με παρόμοιες ιστοσελίδες στο παρελθόν; Ποια αποτελέσματα μπόρεσαν να επιτύχουν;
  • Αναζητήστε εταιρείες που ευθυγραμμίζονται με τους στόχους της καμπάνιας σας: Να είστε σαφείς και σταθεροί σχετικά με τους επιχειρηματικούς στόχους που έχετε από την καμπάνια SEO. Αυτό είναι πολύ χρήσιμο για μια καλή εταιρεία SEO και μπορούν να σχεδιάσουν μια στρατηγική που θα σας οδηγήσει εκεί. Θέλετε περισσότερους δυνητικούς πελάτες από τον ιστότοπό σας; Βρείτε μια εταιρεία όπως η FrontPage που ειδικεύεται στη δημιουργία δυνητικών πελατών μέσω SEO.

Η FrontPage είναι νέα σαν εταιρεία SEO. Ωστόσο στελεχώνεται από έμπειρους ειδικούς SEO με μεγάλη προϋπηρεσία. Είμαστε σίγουροι για τα αποτελέσματα που μπορούμε να φέρουμε για την επιχείρησή σας.

About The Author

Scroll to Top